Het label voor dolende muziek

0

In 1997 brengt Sander Vos een puike Nederpopplaat uit “Navelzien” met de hit “Pim Pam Pet”. Hij weet hoe je een liedje moet schrijven en legt hier al zijn kaarten op tafel. Akoestische pop, rock, Nederfolk, een psychedelisch getint uitstapje. Alles komt voorbij, en telkens word je weer verrast door de composities en de muzikale begeleiding van de Waterlanders. En of dat nog niet genoeg is zijn ook de teksten om van te smullen. Soms serieus, soms doorspekt met humor.

Zijn tweede c.d. “Delfs Roze” komt uit bij EMI met wederom verassende teksten die je steeds op het verkeerde been lijken te zetten maar zijn zanglijnen dwingen tot luisteren en zijn tekstuele kwinkslagen zijn met een meeslepende melodie perfect in balans. Hij wordt een absolute aanwinst voor het Nederlandse genre genoemd.

Op zijn derde dubbel LP “Karma uit de fles” wordt alles nog meer naar het absurde gevoerd en lijkt de muziek een Funky karakter te hebben gekregen. Het album wordt als apart en bijzonder betiteld door Frits Spits.

Discografie