Het label voor dolende muziek

0

ORC, een eeuwig verhaal

Als je iets wilt beschrijven of zelfs beweren dan zal je in acht moeten nemen dat je dat bijna altijd doet vanuit een bepaald belang, perspectief of standpunt, daar is geen ontkomen aan.

Lees Verder
Afbeelding van het album "Iona" van The Greenman

IONA

Als kind op een katholieke school zitten betekent vaak dat godsdienstles en bijbehorende rituelen een onderdeel zijn van het vormend onderwijs. Een van de rituele waar je jong mee geconfronteerd wordt is de communiegang. Ter voorbereiding op deze eerste communie wordt er extra aandacht gegeven aan de verhalen uit de Bijbel.

Lees Verder

C’est une artiste

C’est un artiste is een kleine ode aan de filmmuziek. Het is geen filmmuziek in die zin dat het muziek is die bij beelden hoort maar het zijn composities en thema’s over filmmuziek die losstaand beluisterd en beoordeeld kunnen worden en misschien nog het beste te omschrijven zijn als filmmuziek zijn zonder film.

Lees Verder
Fame, fame, what's your name

Beroemdheid

Ik had het singletje van The Who bemachtigd via een vriendje zijn zus die haar plaatjes verkocht. Thuis drumde ik wild mee op mijn zelf ontworpen set van augurkenblikken met autobinnenbanden. See me, feel me, hear me schalde er door mijn koptelefoon en ik voelde The Who’s agressie, hoorde de destructie van mad Moon en zag mezelf de beuk er -single stroke- ingooien en werd één met de energie.

Lees Verder

U Water.

Als je een beetje auditief belast bent is het waterspel op en rond een schip wel het mooiste wat je kunt overkomen. De klotsende golven op de wanden, de geluiden tussen wal en schip, de stortbuien op het dek, de stormen en windhozen.

Lees Verder

Waterlanders binnenkort in de Taalstaat van Frits Spits Radio 1

Van: Frits Spits <frits.spits@kro-ncrv.nl> Onderwerp: Waterlanders Bericht inhoud: Geachte lezer, Vorige week ontving ik per post het album van de Waterlanders. Apart, bijzonder. Ik wil er graag wat van laten horen in ons programma De Taalstaat. Kunnen jullie mij het album digitaal sturen? Hartelijkw dank vast, met vriendelijke groeten, Frits Spits |  Beste Sander, | […]

Lees Verder
This bright meaningless life albumhoes

The Greenman Over “This bright meaningless life”

Wil je iets van het menselijk bewustzijn en de wereld leren kennen dan leg je van die boekenlijstjes aan van boeken die je moet lezen om wat ruimer in je kop te komen. De lof der zotheid was één van die werken van een veelzijdige geest die een paradoxale lofrede op de menselijke natuur maakte […]

Lees Verder