Het label voor dolende muziek

0

Tei is opgericht in 1994 op het werkterrein van vier van de vijf leden (alle vier zijn werkzaam in de kinderpsychiatrie). In 1996 werd in eigen beheer en met minimale middelen in Friesland het debuut-album opgenomen. Het balletje begon pas echt te rollen toen het album door een bevriende relatie hier en daar in Hilversum werd gedropt. Het album stond vier weken in de ontbijt top 5 van Frits Spits, die lyrisch was en de band kon kiezen uit een viertal platenmaatschappijen. Uiteindelijk werd een contract getekend bij CNR.

De band is begraven onder lovende recensies en gaf tientallen interviews in zowel kranten als op de radio. De eerste succesvolle live-ervaring werd opgedaan in het programma Spijkers en werd de eerste videoclip opgenomen van het alom geprezen nummer ‘Koningsstoel’ en staat de band op nominatie voor de aanmoedigingsharp van Conamus.

Alle nummers zijn van de hand van zanger Gert Altena en toetsenist/gitarist Henk Fibbe, waarbij een centrale rol is weggelegd voor de cello van Eva Buchmann. Floris Sartorius speelt bas en accordion en Wilfred Woutersen drums en percussie.

Discografie